Peeling, Cilt Soyma, Gençleştirme

Tüm yüz gençleştirme işlemleri, yer çekiminden kaynaklanan sarkmaları düzeltmeye ve hacim kaybını telafi etmeye çalışır. Bununla birlikte, yaşlanan cilt sorununa bir çözüm sağlayamazlar. Yaşlandıkça cildimiz incelir, kalitesi bozulur, kırışıklıklar ve lekeler görülür. Bu tür problemleri çözmek için soyma veya cilt yenileme prosedürleri gereklidir.

Glikolik asit ve seyreltilmiş TCA kullanılarak yapılan kimyasal kabukları, lazer uygulamaları ofiste anestezi olmadan yapılır. Yoğun kimyasal soyma TCA ve fenol ve dermabrazyon ameliyathanede ve genel anestezi veya sakinleştirici altında gerçekleştirilir.

İşlemden Önce Ne Yapılmalı, Ne Yapılmamalıdır?

Tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi, cilt onarım prosedürleri prosedürden 3 hafta önce aspirin ve sigarayı bırakma gerektirir. Son 1 haftada kanı inceltebilen ilaçlar ve benzeri maddelerden kaçınılmalıdır. Yüz peelingleri, özellikle akne tedavisinde Roccutane kullanan hastalarda, bir yıl boyunca yapılmamalıdır.

Cilde krem sürdükten sonra uygulamada, zayıf asitler kullanan kimyasal kabukları ve lazer prosedürleri uygulanır. Daha güçlü asitler kullanan kimyasal kabukları ve dermabrazyon prosedürleri genel anestezi veya derin sedasyon gerektirir ve çalışma koşullarında gerçekleştirilir.

Kimyasal Peeling Sonra Ne Olur?

Zayıf asitler ile soyulma ve lazer tedavisinden hemen sonra hastalar evlerine gidebilirler. Bazı yüzdeler kızarma ve kabuklanma olabilir. Hastalar işlerine 1 gün sonra başlayabilirler. Derin soyma ve dermabrazyondan sonra, bir kabuk oluşur ve bu kabuklar 7-10 gün içinde düşer. Kabuklar düştüğünde, yenilenmiş pembe ten ile geri gelirler. Bu nedenle hastalar sadece 10 gün sonra işe dönebilirler. Hastalar derilerini en az altı ay güneşten korumalıdır. Bu nedenle, yüzeysel cilt yenileme, kışın genellikle tercih edilir.

Soyma çok derin yapılırsa, iyileşme problemleri ve izler oluşabilir. Bu tür problemler özellikle dermabrazyondan sonra ortaya çıkabilir. Derin dermabrazyon kalıcı izlerle iyileşebilir. Lazer tedavisinden sonra pigment kaybı ve geri dönüşümsüz solma meydana gelebilir. Aksine, kimyasal peeling sonrasında cildin kararması gözlemlenebilir. Soyulduktan sonra güneşten zayıf korundukları takdirde lekeler ortaya çıkabilir.

kimyasal-peeling-sonra-ne-olur

kimyasal-peeling-nedir

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling, cildin çeşitli kimyasal maddeler ile soyulması işlemine bu adla verilir. İşlemin derinliğine bağlı olarak kimyasal temizleme makineleri; yüzeysel, orta ve derin. En sık kullanılan yüzey kimyasal soyma işlemleri alfa hidroksi asitlerdir. Bunlar arasında, glikolik ve laktik asitler sıklıkla tercih edilir, ek olarak, özellikle akne tedavisinde salisilik asit öncelikli olarak tercih edilir. Trikloroasetik asit gibi daha derin kabukları için kullanılan çeşitli ajanlar da vardır. Cilt farklı problemler için farklı derinliklerde soyularak düzeltilebilir. Sorunun ciddiyetine bağlı olarak, seans sayısı 5 ila 15 arasında değişmektedir. Bu akne, kırışıklıklar, lekeler, izler ve çatlakları azaltabilir.

Tahriş edici kontak dermatit kimyasal soyulma sırasında ortaya çıkabilir, ancak bu çok nadirdir, bu nedenle hasta iyi bir geçmişe sahip olmalı ve soyulmadan önce hastanın cildi dikkatlice incelenmelidir. Tercihen kışın kullanılır. Sorunsuz bir cilt üzerinde bile, her kış uygulanması gereken birkaç seans kimyasal peeling ile daha parlak bir cilt elde edebilirsiniz.

Biyopsi, kimyasal soymaların kullanılmasının kollajen dokusunu olgunlaştırdığını ve böylece yüzeysel kırışıklıkların oluşumunu gerilediğini göstermektedir. Yüzeysel peeling için haftada bir kez ve derin peeling için 15 günden 1 aya kadar seanslar yapılır. Bu işlem, canlılığını ve parlaklığını yitiren epidermisin üst kısmını çıkarır ve yeni taze cildi genişletir, aynı zamanda üretimi hızlandırırken, cildin alt katmanlarında rejenerasyon için hücreleri ve kollajeni uyarır. İşlemden önce ve sonra bir doktor tarafından eklenen tıbbi ve kozmetik ürünler, kimyasal peelinglerin etkisini arttırır.

Kimyasal Soyma Hangi Bölgelerde Kullanılabilir?

Bu prosedür esas olarak yüze uygulanmasına rağmen, ayrıca boyun ve ellere de uygulanabilir. Bu yandan çok etkili ve pratik bir uygulamadır. Cildin pürüzlü, renkli üst tabakası temizlenir ve daha nemli, pürüzsüz, sağlıklı bir ışık yansıtan ve lekeler, çeşitli lekeler ve kırışıklıklar gideren daha nemli bir cilt elde edilir.

Yüzeysel peeling, cildin yapısını düzelterek cildin kalın bir yüzey tabakasının oluşumunu stimüle eden stratum korneumun en iyi şekilde uzaklaştırılmasıdır. Yüzey soyulması için, %10-25 trikloroasetik asit (TCA), Jessner çözeltisi, alfa hidroksi asit (AHA), salisilik asit ve tretinoin çözeltisi kullanılabilir. Pigmentteki değişiklikler, daha hafif ve orta dereceli kırışıklıkları düzeltmek, papiller ve üst retiküler dermisin tahrip olmasına ve aktinik keratoz tedavisine neden olmak üzere, fotograflamanın etkilerini düzeltmek için etkili bir yöntemdir.

Cilt Canlandırma hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

aski-yontemleri
Ankara Askı Yöntemleri

Özel tırtıklı veya koni şeklinde askı ipleri kullanılarak kaş, yanak ve boyun derisi …

Devamını Oku
botulinum-toxin
Botulinum Toxin

Gülme, kızma, gözleri kısma gibi mimik yüz hareketleri yüzümüzdeki mimik kasların har…

Devamını Oku