Yeterli meme hacmi varsa sadece meme dikleştirme ameliyatı yeterli olacaktır. Meme dikleştirme ameliyatı memeyi şekillendirici ve sarkıklığı giderici bir girişimdir.
Yeterli dolgunluğu sağlayacak meme dokusu yoksa o zaman bu dolgunluğu eş zamanlı olarak silikon yapay meme yerleştirerek sağlıyoruz. Alternatif olarak, karından alınan yağların meme büyütme amacıyla aktarılması da yapılmaktadır.
Amaç daha şekilli, güzel ve vücuda orantılı memeler oluşturmaktır. Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi ya da sedasyon altında yapılabilmektedir. Ortalama ameliyat süresi yapılacak işlemle orantılı olarak yaklaşık 2 saat sürer. Çoğu zaman hastanede kalmak gerekmez ancak hasta konforu ve bakımı için arzu ederse 1 gün hastanede kalabilir.
Ameliyat izi ve tekniği meme sarkıklığının derecesine göre değişmektedir. Aşırı büyük memeler haricinde uygun olan tüm hastalarda bizim tercih ettiğimiz yöntem en az iz bırakan meme başı çevresi ve vertikal (dikey) bir iz bırakan ‘Vertikal Mastopeksi’ yöntemidir. Ameliyattan sonra 3-4 gün içinde normal yaşantıya dönülebilir. Meme dikleştirme için kullanılan diğer kesi yerleri meme başı, meme altı, L ve Ters T kesileridir.
Sonuç olarak tüm etkenleri kontrol altına alamayacağımıza göre meme sarkması önlenebilir bir durum değildir. Ancak sarkmanın geciktirilmesi mümkün olabilir.
Bu durumda tedavi seçeneklerini konuşmak uygun olacaktır. Meme sarkıklığını gidermek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar temelinde estetik cerrahi prensipleri ile yapılan ameliyatlardır. Bu ameliyatlar şekil verme, meme başını taşıma yöntemleri ve bırakılan kesi izleri açısından birçok sınıflandırmaya sokulurlar. Bu yöntemleri kesi izine göre sınıflandırabiliriz: Sadece meme başı çevresinden yapılan kesi, meme başı ve dikey kesi (lolipop şeklinde), meme başı ve meme altı yatay kesi, meme başı ve diğer kesiler gibi…
Bu yöntemler meme büyüklüğü, sarkma derecesi ve cerrahın en iyi sonucu elde edeceğini düşündüğü yöntemi seçmesine göre belirlenir. Estetik plastik cerrahinin geldiği aşamada artık sarkık meme sorun olmaktan çıkmıştır. Arzu edilen boyut ve diklikte memeler oluşturabiliyoruz. Birçok kadının ciddi bir sorun olarak gördüğü bu konunun çözümü kişileri toplumda daha mutlu ve özgüvenli bir hale getirmektedir. Yapılan araştırmalarda ameliyat olan kişilerin daha girişken ve iş hayatında daha başarılı olduklarını görüyoruz.
Meme dikleştirme ameliyatı, memede oluşan sarkmanın derecesine ve hastanın beklentilerine göre belirlenen yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Hastanın muayenesi yapılmakta, böylece memedeki sarkmanın derecesi ile birlikte hastaya en uygun tedavi seçenekleri ele alınmaktadır. Bununla beraber, hastanın meme dikleştirme ameliyatından beklentileri, muayene verileriyle birlikte değerlendirilerek en etkili ve başarılı sonuçların alınması için titizlikle çalışmalar yürütülmektedir.
Meme dikleştirme ameliyatı sırasında uygulanan işlemleri şu şekilde sıralayabilmekteyiz;
-Genel anestezi uygulanmaktadır.
-Hafif sarkma gözlemlenen meme yapısında meme altına silikon protez uygulanmaktadır.
-Belirgin nitelikte sarkma bulunan meme yapılarında, öncelikle meme bezi yeterliliği değerlendirilmektedir. Meme bezi yeterli düzeyde olan ve belirgin sarkma bulunan durumlarda, meme bezi küçültülmemekte, meme küçültme operasyonuna benzer nitelikte işlemler uygulanmaktadır. Meme bezi miktarının yetersiz ve meme sarkmasının belirgin olduğu durumlarda, meme altına silikon protez yerleştirilmekte, beraberinde derideki bolluk toplanmaktadır.
Meme dikleştirme ameliyatı sonrası, hassas yapıdaki meme dokusunun yeni şeklini alması için biraz zamana ve bu zaman içerisinde belli başlı şeylere dikkat edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabilmekteyiz;
-Ameliyat sonrası buz kompres tedavisi uygulanmalıdır.
-Yaklaşık olarak 4 hafta süreyle ve sürekli olarak sporcu sütyeni giyilmesi gerekmektedir.
-Operasyondan ortalama 24-28 saat sonra, ameliyat sırasında yerleştirilen direnler alınmaktadır.
-Ameliyat direnlerinin çıkarılmasından 1-2 gün sonra duş alınabilmektedir.
-İşlem sırasında uygulanan dikişler 15 gün sonra alınmaktadır.
Meme dikleştirme ameliyatı sonrası, başlarda ödemli olan memeler zamanla şekillenmekte ve yaklaşık 8-10 hafta içinde son şeklini almaktadır.
En önemli konulardan birisi de budur. Dikleştirme isteyen hastaların çoğunda meme içi de boşalmış olduğu için bir miktar dolgunlaştırma da gerekmektedir. Sonuçta bu ameliyatı bir kez yapacağımızı düşünürsek, en doğru kararı vererek en uygun boyutu belirlememiz gerekiyor. Öncelikle hastanın arzu ettiği ve doktorun uygun göreceği ortak paydada buluşulacak bir boyut üzerinde uzlaşmak gerekir. Bunu yaparken bilgisayar programları aracılığıyla çalışmalar yapılır. Ayrıca maket protezler kullanılarak hastaya ne oranda meme büyütme sağlanacağı gösterilmektedir.
Meme başının aşağıya bakmadığı, henüz başlangıç düzeyindeki sarkmalarda memenin implant ile doldurulması neticesinde meme ve meme başı yukarıya kalkmaktadır. Bu etkinin yeterli olabildiği durumlar bulunmakta ve protez kullanılarak meme dikleştirme yapılabilmektedir.
Meme, hem anatomik yapısı hem de estetik bakımdan özellikle kadınlar için oldukça hassas bir noktayı oluşturmakta ve bu durum kadınların meme dikleştirme operasyonlarına başvurmasına etken oluşturmaktadır. Meme dikleştirme operasyonları, hem öncesinde hasta beklentilerinin anatomik yapıya uygun şekilde değerlendirilmesinin hem de uygulanan işlemlerin titizlikle gerçekleştirilmesinin gerekliliği bakımından oldukça detaylı işlemlerdir. Bu bakımdan meme dikleştirme operasyonlarında, deneyimli ve titizlikle çalışma gerçekleştirecek alanında uzman kişilere başvurulması oldukça öenmlidir.
Soru ve başvurularınız için müşteri hizmetlerimizle iletişime geçebilir, göğüs dikleştirme ameliyatı fiyat bilgisi için bize ulaşabilirsiniz.
Ameliyatsız Meme Büyütme hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.
İlgili link: https://www.huseyinborman.com/ameliyatsiz-meme-buyutme
Meme büyütme, memeler pubertede, genetik ve hormonal faktörlerin etkisiyle büyümeye başlarlar ve yıl ...
Devamını OkuMeme küçültme; ölçüsü normalden büyük olan memede uygulanan bir cerrahi işlemdir. Genetik, hormonal ...
Devamını OkuMeme oluşum sürecinde ortaya çıkan bazı sorunlar nedeniyle memenin normal dışı bazı durumları ortaya ...
Devamını Oku