Göz Kapağı Estetiği Ankara

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Yaşlanma göz etrafında başlayınca üst göz kapakları derisi gevşer ve sarkar. Bazen görmeyi engelleyecek kadar ileri boyutlara ulaşabilir. Yağ paketleri kaş altında görünür şişliklere ve deformasyonlara yol açar. Gözaltında torbalar oluşur, göz etrafında ‘kaz ayağı kırışıklıkları’ ortaya çıkar. Kişi yorgun ve yaşlı görünür. Estetik göz kapağı ameliyatı ile bu belirtiler giderilerek daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Tıptaki adı blefaroplasti olarak geçen bu işlem göz kapağındaki kırışıklıkların yanı sıra torbalanma ve çizgilerin yok edilmesi amacıyla da uygulanır.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Uygulanır?

Göz kapağı estetiği diğer adıyla blefaroplasti işlemi 3 farklı yöntem uygulanarak gerçekleştirilebilmektedir.Bu yöntemler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

1. Üst Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı çizgisinden atılan küçük kesiler aracılığıyla uygulanan bu işlem; fazladan kas dokusunun ve derinin alınmasıyla gerçekleştirilir. Gözün katlandığı çizgiden kesiler atıldığı için ameliyat izi belli olmaz. Eğer üst göz kapağı ameliyatına ek olarak kaş kaldırma ve alın germe işlemi de uygulanırsa daha başarılı bir görünüm yakalanabilir.

2. Alt Göz Kapağı Estetiği

Zamanla alt göz kapağında gerçekleşen çökme ve sarkmalar, yaşlanmanın gözle görülen ilk belirtilerindendir. Göz çevresindeki yağ yastıkçıklarının aşağıya doğru geçmesiyle estetik olarak kusurlu bir görünüm ortaya çıkar. Daha genç bir yüze ve canlı bakışlara sahip olmak isteyenler de bu durumu yok etmek için alt göz kapağı estetiği yaptırabilir.

Bu işlem sırasında ilk önce yağ yastıkçıkları yerlerine yerleştirilir. Bazen bu uygulamadan sonra ekstra bir şey yapmaya gerek görülmeyebilir. Ciltte sarkma ve torbalanma varsa kirpik altına açılan kesilerden fazla kas ve yağ dokuları çıkarılır. Ameliyat sonrası çökme görüntüsü hala var ise işleme ek olarak yağ enjeksiyonu da uygulanabilir.

3. RF Yöntemi ile Göz Kapağı Estetiği

Ameliyatı düşünmeyen hastalarda soğuk plazma sistemiyle RF destekli cihazlarla göz kapağı deri sarkması ve deri fazlasının azaltılması mümkün olmaktadır.

Ameliyat süresi yapılacak uygulamaya göre ortalama 1 saat civarında değişmektedir. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Ameliyattan sonra hasta evine gidebilmektedir.

 

 

Göz Kapağı Estetiği Kimlere Uygulanır?

Aslında göz kapağında deformasyon olan herkesin yaptırabileceği bir işlemdir. Ancak çoğunlukla yaşlanma belirtileri başlayınca tercih edilir. Genellikle de 35 yaş üstü kişilerin tercih ettiği bir estetik ameliyattır. Çünkü daha çok 35 yaştan sonra göz çevresinde yaşlanma belirtileri görülmeye başlanır. Bu işlem gözlerdeki yorgun ifadeyi ortadan kaldırsa da, etkisi 7-8 sene kadar sürer. Yani yaşlanma belirtilerini durdurmaz ama erteleyebilir.

Göz kapağı estetiği;

  • Yaşlanma ile birlikte görme açısının daraldığı,
  • Öncesinde göz kapağında tümor oluşumu geçiren,
  • Göz kapağı bölgesinde travmatik problemler yaşayan,
  • Alt ve üst göz kapaklarında sarkma problemi mevcut olan kişilere uygulanmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Blefaroplasti öncesinde işlem sırasında herhangi bir kanamaya yol açmaması için en az 15 gün kadar önce antibiyotik içeren ilaçların ve aspirin kullanımı kesilir. Birçok ameliyattan sonra olduğu gibi göz kapağı estetiğinde de iyileşmeyi geciktirmesi nedeniyle tüm tütün ürünlerinin kullanımına 2-3 hafta öncesinden son verilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatına karar veren hasta, öncelikle ayrıntılı bir göz muayenesinden geçmelidir. Aksi halde uygulama sırasında kalıcı hasar oluşabilmektedir. Görme alanı, görme keskinliği, göz kuruluğu ve göz basıncı gibi durumların değerlendirilmesi; herhangi bir problemin teşhisinde ise ameliyat öncesinde mutlaka tedavi süreçlerinin gerçekleşmesi gerekmektedir. Göz kapağı estetiği olacak kişinin fotoğrafları çekilmekte ve ayrıntılı bir ameliyat planlaması yapılmaktadır.

goz-kapagi-estetigi-nasil-uygulanir

goz-kapagi-estetigi-kimlere-uygulanir

Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrasında hastanın hastanede kalmasına ihtiyaç bulunmamaktadır. Hasta aynı gün evine dönebilir ve evinde istirahat edebilmektedir. Ameliyat sonrasındaki süreçte hastanın göz kapaklarında ödem ve morluklar açığa çıkması normal karşılanabilmektedir. Bu komplikasyonlar zamanla geçecek ve hasta çok daha genç bir görünüme kavuşmanın yanı sıra aynı zamanda hastanın görme alanı açılacaktır.

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Baş bölgesi yukarıda tutulmalıdır,
  • Uygulama alanları her türlü travmadan korunmalıdır,
  • Ameliyat sonrasında hijyen kurallarına dikkat edilmelidir,
  • Doktorun önerdiği ilaçların kullanımı aksatılmamalıdır,
  • Kontrol tarihleri ertelenmemelidir.

Göz kapağı estetiği sonrasında hastanın göz bakımı ve göz sağlığının korunması için alacağı önlemler de büyük önem taşımaktadır.

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Torbalanma, elastik yapı kaybına bağlı sarkma ve gevşeme ile birlikte yaşanan göz kapağı düşüklüğünün, kişiden kişiye göre değişen nedenleri bulunmaktadır.

Göz kapağı düşüklüğünün nedenleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Göz kapağının hareket etmesini sağlayan sinir yapılarındaki deformasyonlar,
  • Genetik faktörler,
  • İleri yaş,
  • Daha önce geçirilmiş göz ameliyatları,
  • Göz kapağında oluşan tümörler,
  • Doğumsal nedenler.

Göz kapağı düşüklüğü problemi, günümüzde teknolojik alandaki gelişmelerin de sağladığı olanaklar ile konforlu bir şekilde göz kapağı estetiği ameliyatı ile tedavi edilebilmektedir.

 

 

Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Yaşlandıkça insanların derileri elastikiyetini kaybeder. Elastikiyetini kaybeden bölgelerden biri de göz kapakları derileridir. Yaşlanma belirtisinin ilk görüldüğü bölgelerden biri de göz kapaklarıdır. Alt ve üst göz kapaklarındaki deformasyon bakışların daha yorgun görünmesine neden olur. Göz kapaklarında görülen yaşlanma belirtileri genel olarak;

  • Göz etrafında beliren kaz ayağı çizgileri
  • Üst göz kapağında görülen düşme
  • Göz kapağında meydana gelen kırışıklıklar
  • Gözün altında torbalanma ve ton değişimi

En sık gözlemlenen göz kapağı yaşlanma belirtileri yukarıdaki gibidir. Göz kapaklarındaki derinin gevşemesi görmeyi de engelleyebilir. Bu nedenle yalnızca daha genç bir görünüm için görme fonksiyonun iyileştirilmesi amacıyla da göz kapağı estetiği yapılabilir.

Üst göz kapağı ameliyatı kaç günde iyileşir?

Üst göz kapağı ameliyatı 2 haftalık süreçte iyileşir. Bu süreçte darbelere karşı dikkat etmeli, fazla hareketten kaçınılmalıdır.

Göz kapağı ameliyatı kaç yaşında yapılmalı?

Göz kapağı ameliyatı genellikle 35 yaşından sonra tercih edilmektedir. Göz kapaklarındaki düşme ve kırışıklık bu yaşlardan itibaren fark edilmeye başlar.

Göz kapağı ameliyatından sonra iz kalır mı?

Göz kapağı ameliyatından sonra iz gözle görünmez hal alır.

Göz kapağı ameliyatı kimler olamaz?

Göz kapağı ameliyatını; şeker hastalığına sahip olanlar, tiroid hastalığı olanlar, kuru göz sendromuna sahip olanlar, göz tansiyonu olanlar için sakıncalıdır.

Göz kapağı ameliyatı kaç dakika sürer?

Göz kapağı ameliyatı 45 dakika 1 saat aralığında değişir.

Göz kapağı ameliyatı kaç yıl gider?

Göz kapağı ameliyatının kalıcılığı kişinin cilt yapısına göre değişiklik gösterir. Göz kapağı ameliyatı 5-8 yıl arasında kalıcılık sağlar.

Göz kapağı ameliyatından kaç gün sonra yüz yıkanır?

Göz kapağı ameliyatından sonra göz kapağına 3 gün su değdirilmemesi gerekir.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

cene-dolgusu-nedir
Çene Dolgusu Nedir?

Ankara çene dolgusu; çene şeklinin yeniden yapılandırılması işlemi olarak açıklanan s…

Devamını Oku
ameliyatsiz-goz-kapagi-estetigi
Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

Ameliyatsız göz kapağı estetiği, göz kapağında sarkma problemleri olan hastaların baş…

Devamını Oku