Boyun Germe Ankara

Yaşlanma sürecinde boyun aşağıya sarkar ve altta bulunan kas tabakasının bantlar şeklinde kendini gösterdiği deforme bir durum ortaya çıkar. Genellikle alt yüzün boyunla birleşmesi sonucunda şeklini kaybetmiş bölgeler ortaya çıkmaktadır. Burada amacımız çene belirginliğini tekrar oluşturmak ve dokuları gençlik döneminde olduğu gibi yerlerine iade etmektir. Ameliyat izleri kulak arkası ve kulak ön-iç bölgelerine gizlenerek saklanmaktadır.

Ameliyat süresi yapılacak uygulamaya göre 1 ile 2 saat arasında değişmektedir. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Ameliyattan sonra hasta arzu ediyorsa evine gidebilmektedir.

Boyun Germe Nedir?

Boyun, yüz bölgesinin devamı niteliğinde olup yüz güzelliğinin bütünsel bir parçasını oluşturmaktadır. Doğal bir süreç olan yaşlanma, yüz bölgesinde olduğu gibi boyun bölgesinde de gevşeme ve sarkmalara sebep olarak, boyun ve çene hattında bozulmalar oluşturabilmektedir. Boyun bölgesinde yaşlanmaya bağlı olarak en sık gözlemlenen durum ise, gıdı oluşumu ve deri gevşemeleridir. Çok sık kilo alıp verme, alt çene yapısı, aşırı kilolara sahip olunması gibi sebeplerle belirginleşen boyun deformasyonları sebebiyle, boyun germe operasyonlarına başvurulmaktadır. 

Ankara Boyun germe ameliyatı ile deformasyona uğramış, yaşlanma etkileri ile kırışıklıklar ve sarkmalar gözlemlenen bölgeler düzeltilmektedir. Böylece kişi çok daha genç ve dinç görünecektir. Günümüzde pek çok kadın boyun germe uygulamasına başvurmaktadır. Bu uygulama sonrasında, çok daha zayıf görünmek ile birlikte aksesuar ve kıyafet seçiminde de özgürleşilmektedir.

Ankara Boyun germe uygulaması tek başına uygulanabileceği gibi aynı zamanda dayüz germe ya da gıdı asma gibi uygulamalar ile birlikte de gerçekleştirilebilmektedir. 

Boyun Germe Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Boyun germe ameliyatları, yaşa bağlı boyun deformasyonlarına belli başlı müdahalelerin gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır. Bu bakımdan boyun germe ameliyatları ağırlıklı olarak, ortalama 45 yaş ve üstü kişilere uygulanmaktadır. Erkek ve kadınlara uygulanabilen boyun germe ameliyatlarının uygulandığı kişi ve durumları şu şekilde sıralayabilmekteyiz;

  • Gülme çizgileri belirginleşmiş
  • Çene köşelerinde sarkıklıklar oluşmuş
  • Yüz bölgesi kareleşmiş
  • Ağız kenarında aşağı doğru yer değiştirme gözlemlenen 
  • Göz altında torbalanma ve çöküklük bulunan
  • Boyun kaslarının aşırı geveşemesi ya da kasılması sonucu, boyun bölgesinde oluşan dikey batlanmalar
  • Çene altı derisinde fazlalık oluşması

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her cerrahi uygulama öncesinde olduğu gibi boyun germe uygulaması öncesinde de dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabilmekteyiz;

  • Kanamanın artması ihtimaline karşı aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaç kullanımının ameliyattan en az 10 gün önce bırakılması gerekmektedir. 
  • Sigara tüketimine ameliyattan 3 hafta önce son verilmeli ve ameliyat sonrası 15 gün içilmemelidir. 
  • Boyun germe ameliyatından 2 hafta önce ve operasyon sonrası 3 hafta süreyle saçların boyatılmaması gerekmektedir. 

boyun-germe-ameliyati-sonrasi-iz-kalir-mi

boyun-germe-ameliyati-nasil-yapilir

Boyun Germe Ameliyatı

Boyun germe uygulaması gerek estetik gerekse de sağlık açısından oldukça önemli bir uygulamadır. Bu nedenle doktor seçimi konusunda oldukça hassas ve özenli davranılmalıdır. Alanında tecrübeli bir cerrah tarafından gerçekleştirilen boyun germe uygulamalarının başarı oranı oldukça yüksektir. Uygulama öncesinde ayrıntılı bir muayene ve sağlık taraması süreci yaşanmalıdır. Boyun germe ameliyatına karar veren kişilerin sigara ve alkol tüketimine son vermeleri gerekmektedir. Öyle ki sigara; cilt yenilenmesi ve ameliyat yaralarının iyileşmesi konusunda etkisi büyüktür. 

Ameliyat öncesinde; aspirin ve kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve çeşitli bitki çaylarının tüketimi bırakılmalıdır. Boyun germe ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bu nedenle uygulama öncesinde 8 saatlik açlık ve susuzluk durumu gerekmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boyun germe ameliyatı; kulak bölgesinden başlayarak kesi açılması ve deri altında bulunan kas dokunun gerginleştirilmesi disiplinine dayanmaktadır. Bu işlem sonrasında derideki fazla dokular alınarak boyun bölgesi yeniden şekillendirilmektedir. Boyun germe ameliyatı sonrasında hastanın hastanede yatışına ihtiyaç bulunmamaktadır. 

Ortalama 1, maksimum 3 saat süren ameliyat sırasında hasta ve doktorun tercihine bağlı olarak lokal ya da genel anestezi uygulanmaktadır. 

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Boyun germe ameliyatı sonrası, buz uygulamasıyla iyileşme süreci hızlandırılabilmektedir. 
  • 1 gün hastanede kalınması yeterli olmaktadır. 
  • Ameliyattan sonraski 6.gün, uygulanan dikişler alınmaktadır. 
  • Operasyondan 48 saat sonra banyo yapılabilmektedir. 
  • Yüz bölgesinde hissizlik oluşabilmekte ve bu durum 2-3 ay içerisinde düzelme göstermektedir. 
  • Yaklaşık 2 hafta ağır egzersizler yapılmaması, cinsel ilişkiye girilmemesi, buhar banyosu ve sauna gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. 

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Boyun germe ameliyatı sonrası iz kalma ihtimali, gelişen cerrahi teknikler ve değişen teknoloji yoluyla oldukça azalmış durumdadır. Boyun germe ameliyatı sonrası, özel dikiş ve pansuman maddeleri kullanılarak, iz oluşumu riski en aza indirilmektedir. 

Boyun germe işlemleri sırasında, gerekli müdahaleler doğal deri kıvrımları boyunca gerçekleştirilmekte, kulak arkası ve saçlı deri bölgelerine gizlendiği için gözlemlenebilecek nitelikte olmamaktadır. Ancak ameliyat sonrası; kanama, enfeksiyon gibi komplikasyonlar gelişmesi durumunda, yara iyileşmesinin gecikmesine bağlı olarak tedavi gerektirecek nitelikte izler oluşabilmektedir. 

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Riskleri Nelerdir?

Boyun germe ameliyatı, yapılan cerrahi müdahale gereği her ameliyatta olduğu gibi çeşitli riskler taşımaktadır. Bu riskleri belli başlı olarak şu şekilde sıralayabilmekteyiz;

  • Nadir karşılaşılan bir durum olmakla beraber kanama gerçekleşmesi
  • Enfesksiyon oluşumu
  • Komplikasyon oluşumuna bağlı olarak gözlemlenen kötü iz oluşumu
  • Sinir hasarı meydana gelmesi
  • Saç kaybı yaşanması

Ankara Boyun Germe

Cerrahi müdahalenin titizlikle uygulanmasının önemli ve kritik bir gereklilik olarak karşımıza çıktığı boyun germe işlemlerinde, doktor seçiminin titizlikle gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Boyun germe Ankara seçeneklerinden biri olarak, titizlikle çalışma yürüttüğümüzü ve başarılı cerrahi operasyonlara imza attığımızı belirtmekte fayda bulunmaktadır. 

Ankara boyun germe ile ilgili olarak, iletişim, soru ve başvurularınız için müşteri ilişkileri aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz. 

Burun Estetiği Ankara hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.

Boyun germe gençleştirme nasıl yapılır?

Boyun, yaşlanma belirtilerini en fazla gösteren yerlerden birisidir. Kırışır, buruşur ve yüz aşağıya doğru sarktığı için deri fazlası bu bölgede toplanır. Çene hattındaki silinme ve düzensizlikle birlikte kişiye gerçekten yaşlı görünümü verir. Boyun gençleştirme yaparken kas ve kası saran zar sistemini öncelikle ortaya koymalı ve bunu sıkılaştırmalıyız. Sağlam temeller oluşturduktan sonra üzerindeki deri altı ve deri tabakası gerdirilerek fazlası atılır ve bu tabakada da gerdirme yapılır. Boyun germe yaparken en fazla dikkat edilecek konulardan birisi de çene düzensizliğinin aynı ameliyatta düzeltilmesi ve alt yüzün boyunla olan ilişkisinin yumuşak bir geçişle düzenlenmesidir. Boyun çok hareketli bir oluşum olduğu için cilt elastikiyeti göz önünde bulundurulmalı ve germe işlemini buna göre yapmalıyız.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

burun-estetigi-ankara
Burun Estetiği Ankara

Burun estetiği son yıllarda sıklıkla tercih edilen ve bununla birlikte güvenilir bir …

Devamını Oku
yuz-ve-boyun-genclestirme-nedir
Yüz Ve Boyun Gençleştirme Nedir?

Yüz bölgesi vücudun diğer bölgelerine oranla çok daha hızlı deforme olarak, yaşlanma …

Devamını Oku